Maine Coon

Maine Coon-kattene er spesielle og herlige!

Fra de første Maine Coon kom til Norge tidlig på 90-tallet har rasen vokst til å bli Norges mest populære. Det er den største rasen i NRR.

Vil du lære mer om rasen? På disse sidene finner du informasjon om:

Temperament

Maine Coon er en vennlig, rolig og sjarmerende katt; den er nesten for snill for sitt eget beste. Dens tålmodighet gjør den til en ideell utstillingskatt.

Den er svært så sosial, vil være sammen med eieren overalt, og den trives også i selskap med andre dyr. Maine Coon passer godt i en aktiv familie med barn og andre dyr.

Maine Coon er en rolig katt

Maine Coon er en rolig og sosial katt

Noen er svært pratsomme, men istedet for å mjaue kan den kvitre, som en kanarifugl, eller komme med sin spesielle kurring. Den er leken og lettlært. Apportering er ikke noe problem, heller ikke å gå i sele.

Den kan godt leve som innekatt, men liker også være ute. Eldre Maine Coon velger ofte innelivet fremfor utelivets regn, kulde og snø.

Utseende

Maine Coon er en stor, kraftig bygd katt. Hunnkatter veier i snitt 4-6 kg, hannkatter 6-8 kg, og enkelte kan veie enda mer.

Pelsen skal være halvlang, silkemyk og lettstelt. Den finnes i de fleste farger, også med hvitt og sølv.

Hodet gir et firkantet inntrykk. Ørene skal være brede ved basen, gjerne med gaupetufser i tuppene. Myk profilkurve. Alle øyenfarger er tillatt.

Kroppen er rektangulær, muskuløs, med kraftig benstamme. Ganske høybent. Halen er bred ved roten, og smalner av mot haletuppen. Den skal rekke til skuldrene.

Rasen utvikler seg svært langsomt, det tar 4-5 år før kattene er ferdig utviklet.

Vår FIFe-standard er en av flere.

Les mer om standardene for rasen. På katteutstillinger blir kattene bedømt individuelt etter standarden for rasen, før konkurransedelen av showet.

 

Comments are closed.